21. toukokuuta 2015

Elisa + videopelit = ♥


Hola a todos!

Muistatteko ajan, milloin tietokonepelit olivat uusinta uutta? Muistatteko Segan ja Nintendon? Ensimmäiset Playstationit markkinoilla?

Nykyään melkeinpä jokaisen kotoa löytyy vähintään yksi vehje, jolla pystyy pelaamaan. Nuoriso latailee nykypäivänä kaiken maailman Angry Birdsejä ja hedelmäpelejä älypuhelimiin ja tabletteihin.

Pelaako kukaan enää esim. pöytätietokoneella?

90-luvun loppupuolella syntyneenä muistan lapsuudessani hakanneeni mm. Sega Saturnia sekä Sega Mega drivea. Playstation tuli myös tutuksi.

Uskon, että todella todella harva pelasi vielä 90-luvun alkupuolella pöytätietokoneilla, vaan kaikki hakkasivat juurikin vasta Suomeen tullutta Segaa.

Silloin kun olin pieni, meiltä löytyi kotoa mm. Sega Mega drive. Sekä tietty sen rinnalla myös ainut tietokone.
Kun perheessä oli viisi lasta, niin joku istui koneella ja joku taas hakkasi Segaa. Muut nuolivat näppejään ja odottivat vuorojaan.

Segalta ynnämuilta vehkeiltä muistan monen monta peliä
(nimiä klikkaamalla näet kyseisten pelien kuvat muistin parantamiseksi):

Sonic the Hedgehog oli ensimmäisiä pelejä mitä pelasin. Siitäkin on tullut pelattua varmaan kaikki versiot läpi. No, tuskin näitä uusimpia kuitenkaan.
Ensimmäisissä versioissa ärsytti eniten se ETTEI VOINUT TALLENTAA, joka oli monessa Sega-pelissä se todella ärsyttävä haittapuoli. Onneksi tekniikka on kehittynyt.

Rolo to the Rescue -pelin päähenkilönä oli norsu, jolla oli monta eläinystävää. Mun lemppari niistä oli se kani <3

Streets of Ragea rakastin yli kaiken Sega-peleistä <3 Se oli siis sellainen taistelupeli, jossa nitistettiin vastaan tulevia vihollisia eri paikoissa ja aina tason lopussa tuli itse pääpahis ja peli vaikeutui koko ajan. Tätä peliä pystyi pelaamaan moninpelinäkin, joka oli tässä parasta.

Tiny Toon Adventures: Buster's Hidden Treasure -pelissä päähenkilönä oli kani, jolla mentiin tasoja läpi ja tässäkin oli näitä pääpahiksia aina välillä. SENTÄÄN tästä pelistä löytyi konsti millä pystyi aina jatkamaan siihen mihin jäi eikä tarvinnut aina mennä peliä alusta. Tykkäsin tässä pelissä erilaisista tasoista sekä bonustasoista. ^^

Tomb Raider tuli tutuksi Sega Saturnia pelatessa. Moni varmasti tietääkin (on vähintään kuullut) tämän pelisarjan, eli pelin päähenkilönä toimii nuori arkeologi ja ''haudanryöstäjä'' Lara Croft, joka on seikkaillut monen monessa Tomb Raider -pelissä. Pelisarjasta on tehty myös pari elokuvaa, joita tähdittää tunnettu näyttelijätär Angelina Jolie.
Viimeisin peli on tässä parin vuoden aikana ilmestynyt ja on myös ensimmäinen Tomb Raider, jossa ikäraja on 18. En ole itse tätä vielä päässyt kokeilemaan, mutta täytyy vielä joskus hankkia tämäkin peli!
Oon pienestä asti rakastanut tätä pelisarjaa ja tätä tulee hakattua edelleen tänäkin päivänä. :'D Lemppareita on ensimmäiset Tomb Raider -pelit, joissa nostalgisuus yltää taivaisiin.
Ja pelien soundtrackit on parhaimmat ikinä <3

Resident Evil on myös Sega Saturnin kautta tutuksi tullut pelisarja. Tätä pelkäsin pienenä aivan älyttömästi enkä uskaltanut pelata yksin. Näitä uusimpia Resident Evil -pelejä en ole edes pelannut. Leffoina tunnen tämän pelisarjan paremmin.

Muistan myös Sega Saturnista yhden japanilaisen kaksintaistelupelin, jota pystyi pelaamaan kahdestaan ja oman hahmonsa sai valita lukuisista vaihtoehdoista. Muistan yhtenä vaihtoehtona pandan tjsp. :D Voi että ku muistaisin tän pelin nimen!

Crash Bandicoot on varmasti myös monelle tuttu pelisarja. Playstationilla tätä tuli joskus hakattua ja tykkäsin kyllä!

Spyron muistan myös Playstation-peleistä.

The Sims on yksi niistä pelisarjoista, joita tulee hakattua tänäkin päivänä. :D Vaikka näitä onkin jo neljä versiota ilmestynyt, kakkonen on silti aina ja ikuisesti paras.

Sekä sitten mm. nämä klassikot: Prince of Persia ja Super Mario.

Nintendolla hakkasin myös eri Pokémon-pelejä.

Entisenä hevoskerholaisena oon kokenut myös monet heppapelit. Kehtaan myöntää, että pelaan nykyään(kin) tuota Star Stable Onlinea, jossa mm. voi ratsastaa ja hoitaa hevosia. En aikuistu koskaan.

Vuosien varrella aloin vähitellen siirtyä nettipelien maailmaan. Habbo Hotel on yksi niistä legendaarisimmista nettipeleistä ikinä. :'D Siellä tuli vietettyä monen monta vuotta ja tuhlattua monen monta kymmentä euroa. Voi niitä aikoja.

Mun ''gamer gurl'' -puolen näkee myös siinä kun seuraan Laeppavian pelivideoita Youtubessa ja fanitan Rauskia sekä PewDiePietä. Ihan näin by the way.


Muutama lempi soundtrackini eri peleistä:(Tomb Raider 1 - Main Theme)(Tomb Raider 2 - Venice Violins)
(Tomb Raider 2 - The Skidoo)(Sonic the Hedgehog 1 - Green Hill Zone)(Streets of Rage 1 - Boss Theme)(Tiny Toon: Buster's Hidden Treasure - Grasslands)(Rolo to the Rescue - Main Theme)(The Sims 2 - Theme Music)


Tuliko kellekään nostalginen fiilis tätä lukiessa? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti