1. helmikuuta 2015

Haastepostaus nro catorce (14): Täällä minä asun, yo vivo aquí


Vautsi, oon melkeenpä jo puolivälissä tässä mun haasteessa. :'D Katotaan saanko valmiiksi ennen seuraavaa syksyä. Hope so.

Tällä kertaa mulla ois tarkotus kertoa vähän enemmän tästä mun nykyisestä asuinpaikasta.

Elikkäs, kuten arvoisat lukijani (ja muut stalkkerit) hyvinkin tietävät, asun Suomen epäsuosituimmassa (lue: kuolettavan tylsässä) kunnassa nimeltä Raahe. En suosittele kellekään.

Täällä siis olen melkein koko ikäni asunut ja osaan jo ulkoa jokaikisen pikkuputiikin tuosta pikkiriikkisestä keskustasta.

Mitähän kivaa Raahessa mahtaa olla? Noh, jos ruvetaan laajemmin miettimään niin ainoat mukavat asiat tässä pahaisessa kotikaupungissa on historiaan liittyvät asiat kuten Vanha Raahe (eli vanhat säilyneet talot keskustassa) ja museot. Nekin on kyllä jo niin nähty. Mutta voisin kuitenkin suositella sellaisille, jotka vanhoista taloista ja museoista on kiinnostuneita, kesällä turistikohteeksi!

Onhan täällä kesällä muutenkin ohjelmaa. Raahelaisille (ja joillekin muille Pohjois-Pohjanmaalaisille) tunnetut Pekanpäivät pidetään joka kesä juhannuksen aikoihin ja silloin täällä on ohjelmaa mm. tivoli ja erilaisia artisteja tulee esiintymään. Nuorisolle löytyy ohjelmaa mm. Sulatosta, joka on päihteetön tapahtuma ja jossa esiintyy myös vähintään yksi tunnettu artisti/bändi ja muutama raahelainen yhtye. Siinäpä ne tapahtumat sitten onkin.

Toki Raahe on myös tunnettu urheilun saralta mm. Pattijoen pesäpallojoukkueista.

Vaikka olenkin kotoisin maalta ja maalle ehkä loppujen lopuksi vielä palaankin, tiedän kuitenkin sen, että Raahe ei tule olemaan enää se kaupunki missä haluan loppuelämäni viettää.

Raahesta puuttuu mm. korkeakoulut, kyläpahasista on jäljellä enää ''tuhkat'', työpaikkoja ei riitä kaikille ja ydinvoimala. Siinä on oikeastaan ne syyt miksi täältä haluan pois. Kaipaan myös isompaa kaupunkia, jossa olisi enemmän kaikkea kuten kauppoja ja harrastemahdollisuuksia.

On tietysti haikeata jättää tämä kaupunki kokonaan taakse, kun täällä on tullut vietettyä koko lapsuus (Kempele-aikaa lukuunottamatta) ja melkeinpä kaikki kaverit jäävät tänne. Pakko on silti lähteä, jos haluan toteuttaa unelmani.


Missä lie mahdan olla ensi vuonna tähän aikaan? Ehkäpä Oulussa tai jossain muualla? Ken tietää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti